Skip to content

Tonnikala

Ruokaa tonnikalapurkista:

1: Purkki tonnikalaa öljyssä. Avaa purkki ja purista liika öljy purkinkannella pois. Lado tonnikala matalalle lautaselle ikään kuin ”pediksi”.
Päälle purkillinen chilipapuja (kidney) niin että tonnikala peittyy. Minuutiksi mikroon että lämpiää.
Tulee about 50 g protskua ja reilu 400 kaloria. Maha tulee täpötäyteen, maistuu hyvälle, sopii dieetille.

2: Tonnikala + Raejuusto + Salsa kastike.
Erinomainen varsinkin dieetille, muuten tän kanssa pitää syödä jotain muutakin et tulee tarpeeks energiaa. Tonnikalassa ja raejuustossa ei juuri muuta olekaan, kuin proteiinia.

3: Tonnikala ja rahkapurkit sekaisin ilman nesteitä. Sekaan pari-kolme ruokalusikallista omenahilloa. Näyttää koiranruualle, mutta maistuu hyvälle.

4: Tonnikalatäytteiset uunipaprikat: Puolita paprikat, poista liika neste tonnikalasta. Täytä paprikat, päälle chilimaustetta, kaprista ja juustoraastetta. Uunita 190 asteessa 20-30min.

5: Tonnikalatahna leivälle, kanafileelle tai keitetyille kananmunille:
400 g säilöttyä vaaleaa tonnikalaa
2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
4 kpl anjovisfileetä
1 kpl valkosipulinkynsi
puolen sitruunan mehu
2 dl ranskankermaa tai kevytmajoneesia
Mittaa ainekset sekoittimeen ja sekoita, nauti

6: Tonnikala-ananas raejuustosalaatti:
1 prk tonnikalaa
1 prk ananasta
1 rss raejuustoa
Sekoita keskenään ennen nauttimista. Tai syö erikseen, sekaisin ne menee joka tapauksessa.