Skip to content

Ninjat

Kersantti Napalmin varsin usein kohtaamat ninjat kuuluvat Mustan Auringon Klaaniin. Kuten ninjoista yleensäkään, ei tästäkään klaanista tiedetä juuri mitään. Tiedot ninjojen henkilöllisyyksistä, järjestöstä tai elintavoista eivät yleensä ole koskaan levinneet ulkopuolisille. Kukaan ei ole eronnut ninjaklaanista ja elänyt kovin pitkään sen jälkeen.
Ninjojen historia juontaa feodaaliaikakauden Japanin hämärään. Tuolloin Japania hallitsivat keskenään taistelevat soturikastit, samurait. Ninjat olivat alempien kastien edustajia, jotka salassa harjoittivat ninjutsuna tunnettuja taitojaan: salamurhaamista, naamioitumista, vakoilua. Ninjoihin liittyy lukuisia sankarimyyttejä, heistä käytetään toisinaan jopa nimitystä ”varjosoturit”, Mutta päinvastoin kuin samuraisotureilla, ninjoilta puuttuu yksi itämaisten soturien ominaispiirre: kunnia.

Kenties ninjoihin liittyvät sankaritarinat pohjautuvat siihen, että ninjat yleisesti taistelivat valtaapitäviä vastaan, mutta ninjat eivät kuitenkaan tehneet sitä auttaakseen alistettuja kansanosia, vaan yksinkertaisesti omaksi edukseen. Palkkatappajina ninjat myös ottivat vastaan tehtäviä vastustamiltaankin hallitsijoilta, sillä monilla klaaneilla tärkein motiivi oli rahanahneus.

Tuliaseiden yleistyessä samuraiden valtakausi sellaisenaan päättyi, ja monet luulivat että ninjatkin katosivat historian hämyyn. Jotkut klaanit kuitenkin selvisivät, taitojen periytyessä isiltä pojille. Klaanien toiminta oli kuitenkin hiljaista. Osa klaaneista, kuten Musta Aurinko, totesi, että teollistunut Japani ei tarjonnut enää samanlaisia mahdollisuuksia salamurhaajille. Niinpä klaani suunnisti ulkomaille.

Musta Aurinko oli jopa hetken yhdysvaltalaisen salaisen turvallisuusyksikön, PAF:n palveluksessa, mutta se erotettiin epäluotettavana. Kersantti Napalmin suorittaessa varsinaista irtisanomistointaan, epäluotettavien ninjojen joukosta löytyi ainoastaan yksi ninja, Francis Miller, joka todettiin kelvolliseksi ja luotettavaksi jatkamaan Patriot American Forcen palveluksessa.

Tiedetyistä ninjoista kovin tunnetaan nimellä Harakiri. Harakirin epäillään olevan kuolematon ja eläneen varjoissa jo ammoisista ajoista. Kohdatessaan vastustajansa, hänen huipputappajan aivonsa käyvät läpi tulevan taistelun kaikki mahdolliset variaatiot ja lopputulokset jo ennen taistelun alkua. lisäksi hänen erikoisuutensa on että hänet voi tappaa vain hänen omilla aseillaan. Kyseessä on ilmeisesti muinaisen ninjanoidan kirous, mutta asiasta ei ole varmuutta. Kukaan ninjoista ei ole puhunut aiheesta, eikä kukaan ole eronnut ninjajärjestöistä ja elänyt kertoakseen.

Ninjat ovat esiintyneet monissa kersantti Napalm tarinoissa, joista useimmat löytyvät Kersantti Napalm Best of 1996-2005 alpparista.